Un viatge fotogràfic cap a la pròpia visió – Capítol I

Serenitat

“Serenitat”, fotografia realitzada a Andorra al març del 2013 per Carme Fortià

La Visión es el principio y el fin de la fotografía. Es lo que nos impulsa a tomar la cámara, lo que fija nuestro centro de atención y lo que vemos. Es lo que determina cómo y por qué disparamos nuestra cámara. Sin visión, el fotógrafo muere.

David duChemin (Fotografiar el mundo. El encuadre perfecto).

Fa temps vaig descobrir David duChemin i el seu concepte de “visió”. Va ser arrel del seu llibre “Visión y voz. Comunicar con la imagen fotográfica“, amb el que vaig aprendre a com apropar la imatge que havia perseguit amb la càmera a través del programa Lightroom, software que ara utilitzo freqüentment per finalitzar el revelat digital de les meves fotografies.

En alguns dels tallers que fem he parlat d’aquest concepte, i avui m’agradaria parlar-vos-en una mica, doncs des de fa temps guia les meves passes com a fotògrafa.

Per mi la fotografia és més que una imatge, més que un art, és una manera d’expressar-me, de comunicar-me amb l’entorn i amb mi mateixa, és crear sense límits. Comunicació, art i creativitat al 100%, podria dir. I per això el concepte de visió d’en David duChemin m’acompanya tot sovint. De la realitat n’extrec una sensació, una emoció, una percepció, un missatge, quelcom que tant té a veure amb la mateixa realitat com en com jo mateixa l’he viscuda i a partir d’aquests elements es dibuixa una imatge davant meu, un petit relat visual, una creació en forma de llum i colors.

Els últims anys els he passat perseguint una visió, una manera de veure el món i la vida i de com captar-la a través de la meva càmera. En aquest viatge aprenc dia a dia a veure amb més claredat, a veure coses noves en la quotidianitat, noves formes en els vells escenaris, nous somriures en els rostres coneguts, i a través del visor de la meva Nikon ordeno el caos imperant en la realitat diària, deixant fora de l’escenari i la fotografia final aquells elements superflus.

Intentaré anar-vos transmetent en una sèrie d’articles aquells consells, frases, ensenyaments d’altris que m’han ajudat i m’estan ajudant a millorar i a apropar la fotografia final a la meva pròpia visió de la realitat. Us animeu a seguir aquest petit Viatge Fotogràfic amb mi?

Carme Fortià

i can not keep on a bra regarding individual first time
rob kardashian weight loss Unqualified jeans will damage lung

and mixing them together is sort of beautiful
weight loss tipsWhy Do Fashion Agencies Like Ugly African Models