Sobre la composició

Observem la realitat, veiem quelcom que ens captiva i decidim immortalitzar-ho. Agafem la càmera i disparem. Però entre la primera i la segona acció existeixen tot un seguit de decisions, a vegades inconscients i no entrenades, que es desencadenen en mil·lèsimes de segons o més si en som conscients fins al click final que genera una imatge en el nostre visor.

Dediquem uns segons en pensar en el motiu que ens ha captivat i en què volem expressar, quina és la història que s’amaga darrera la imatge, quina és aquella sensació que volem que l’espectador senti. Intentem ser conscients del procés i creem la fotografia, organitzant els elements, composant-los, destacant-ne uns sobre uns altres, guiant la mirada.

… per Carme Fortià

La primera regla de la composició és que no hi ha regles. Aconseguir una imatge impactant no es limita només a seguir una sèrie d’indicacions, sinó a entendre què volem i saber-ho expressar. Imagineu-vos que fer una fotografia és com parlar, hem après la llengua a base de pràctica i quan parlem ja no ho fem pensant conscientment en la gramàtica, oi? Doncs la composició requereix de molta pràctica per aconseguir que es converteixi en quelcom natural; pràctica que es pot basar en seguir consells, indicacions, normes, mirar fotografies, sortir i fer-les… I sobretot, ser creatius!

Des de femfotos.cat volem crear un espai on poder practicar i mostrar-vos certes regles, consells i indicacions que ens poden ajudar a fer les nostres imatges més impactants i despertar la nostra creativitat.

Com? Tant a través de petits articles que publicarem a la web com a través de tallers fotogràfics que organitzem. Us hi animeu?

El proper taller és el diumenge 19 d’agost de 09 a 14h: No perdis el nord fotogràfic!