Sílvia Jordan

Sílvia JordanA EGB sempre anava amb una càmera, em veien com la pesada que sempre feia fotografies, però tot eren queixes fins que es veien els resultats, grans moments immortalitzats.

La càmera sempre va ser una gran amiga que em brindava recolzament i seguretat. Una salvació que em feia oblidar els mals moments: recordo quan era petita, cada cap de setmana de pesca amb la família i marejant-me, fins el dia que hi vaig pujar amb una càmera i tots els grans mals van desaparèixer.

El primer cop que em van parlar de l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya el meu vincle amb la fotografia era ja molt clar. La vida m’havia portat a seguir aquest camí i finalment vaig decidir-me a convertir una passió en una professió. Van ser quatre anys i mig d’estudis a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya, aprenent les tècniques fotogràfiques i de revelat i sobretot aprenent a “viure els reportatges des de dins”. Finalment em vaig especialitzar en la Fotografia de natura: paisatge i macro, el Fotoperiodisme i la Fotografia de viatges.

Aquest darrer gènere ha marcat molt els meus viatges i la meva trajectòria tant vital com fotogràfica: Sud-Amèrica (Xile, Argentina, Uruguai, Brasil, Paraguai, Bolívia i Perú), Àfrica (Kènia i Uganda) i Europa (París i Amsterdam).

Però a casa també he seguit conreant aquesta professió a través dels reportatges socials i d’esdeveniments personals que marquen els grans moments d’una vida (casaments, comunions, embaràs, etc.) així com a fotògrafa de premsa al 9 Nou.

Actualment combino el món de la fotografia i el vídeo digital, amb l’ensenyament a través de diferents cursos en centres cívics, femfotos.cat, Tresenpunto Producciones, els reportatges fotogràfics i la fotografia de viatges.

M’enriqueix molt fer reportatges de tot tipus, qualsevol situació quotidiana que vulgui ser recordada a través d’imatges. Personalment, la fotografia és una necessitat en la meva vida. Sempre he volgut captar els instants que he observat en el dia a dia, i així poder-me realitzar al mateix temps en projectes personals, impulsats majoritàriament per les meves inquietuds.