Carme Fortià

Carme FortiàVaig néixer a Girona estrenant l’estiu de l’any 1981.

Sempre he estimat la fotografia, de petita era un somni difícil d’aconseguir però persistia amb els meus intents tenint a les mans la Yashica dels meus pares i uns fulletons del Planeta Agostini que em parlaven de les parts tècniques… Diafragma, obturador i moltes proves destinant els petits estalvis que en aquells moments aconseguia per veure’n el resultat.

Des d’aleshores sempre he perseguit deixar imatges com a testimoni del pas del temps amb les càmeres que arreplegava… però no va ser fins l’era digital i uns regals benafortunats que van fer que el món de la fotografia guanyés protagonisme en el meu dia a dia.

Tot va tornar a començar doncs amb la meva Nikon D90 i uns cursos en centres cívics combinats amb la vida personal i laboral de qui ja té una rutina desbordada, la passió d’un somni i la dedicació plena de qui aprèn de tot i de tothom.

A través de tallers, webs, llibres, consells i molta, molta i molta pràctica, guiada per grans professionals tant personalment com anònimament amb la lectura de les seves paraules i imatges, he anat realitzant una trajectòria fotogràfica, una bona trajectòria, diria jo.

Actualment gaudeixo del món de la fotografia ja no només per deixar testimoni de les meves vivències, sinó també per crear imatges amb un transfons, un significat personal i a vegades ocult, imatges que continguin una història al darrera.

Poc a poc la fotografia professional també ha aconseguit fer-se un lloc en el meu dia a dia, a través de l’ensenyament del que he après, del món de femfotos.cat i de la realització de reportatges fotogràfics.