Postes de sol urbanes

Quan el sol se’n va es crea una llum càlida, lateral i especial que molts intenten captar en les seves fotografies. Els efectes segons la zona on estem són diversos i espectaculars, ombres allargades, colors vius, siluetes carregades de força i de misteri…

I si vols endinsar-te en aquest món, troba primer un lloc adient, mira amb els ulls i observa la zona, buscant la composició, vés-hi a les hores de la posta per veure quins són els colors, els efectes, les llums de la ciutat, etc. I pensa que la fotografia podrà canviar molt d’un dia per l’altre.

Alguns consells: tanca el diafragma per aconseguir una bona profunditat de camp, i tranquil si no tens massa pols i la fotografia et surt moguda, fes servir un trípode i ja que el tens, intenta mantenir la ISO el més baix possible. Prova diferents exposicions i escull el resultat que més t’agradi, encara que generalment la subexposició sol ser més recomanable, doncs intensifica els colors i el contrast. I referent també als colors, juga amb el balanç de blancs, doncs podràs obtenir colors més reals i altres extremadament càlids.

Aquí us deixem un seguit de postes de sol urbanes que hem trobat pel flickr perquè us serveixin d’inspiració!

I si algun us ve de gust practicar amb nosaltres, tenim organitzats també tallers de fotografia nocturna on la primera part està dedicada a la posta de sol, el proper serà el dia 1 de setembre a Mollet. Pots consultar-los al “Què, quan i on?”.