Les inclemències de la nit i un taller divertit i diferent!

Ja fa més d’un any que vam realitzar el primer taller de fotografia nocturna, endintsant-nos en món més urbà on jugar amb les llums de neó, el rastre dels cotxes, els cops de flash, llanternes i les ISO’s altes. Recordo aquella primera vegada, va ser a Mollet del Vallès, eren més de deu persones en total, va venir la televisió i realment tothom va quedar molt content i tots van aprendre coses noves!

Aquesta nova edició també tenia una bona assistència, set alumnes, la Sílvia i jo mateixa. Les inclemències del temps del dissabte 19 d’octubre ens van fer la traveta en alguns moments, però no va impedir que gaudíssim d’una bona vetllada: una posta quasi inexistent, esborrada per núvols grisos que ens treien la llum; una lluna que jugava a fet i amagar amb nosaltres, deixant poc temps a la preparació dels modes manuals per capturar-la en tota la seva esplendor; un parc de les Pruneres amb el Menhir apagat i la gespa massa humida per seure-hi i una xafogor a voltes sufocant. Eren elements que contrastaven amb les ganes d’aprendre de set persones, amb l’entusiasme de qui aconsegueix un bon resultat amb la càmera, de qui descobreix com aconseguir un efecte que perseguia fa temps.

Veient les fotografies que vam anar realitzant entre pràctica i pràctica, entre consultes, revisions de resultats i consells que donàvem; veient les fotografies que ens estan enviant els assistents i recordant aquest dissabte a la nit, m’omple una sensació de fer la feina ben feta, de felicitat: un projecte que avança, unes persones que aprenen, altres que aprenem amb ells i que gaudim transmetent la nostra passió i els nostres coneixements i sobretot, una creativitat que aflora en cada nova imatge que creem o imaginem.

Per últim, recordar a les set persones que vàreu assistir al taller una de les grans lliçons de la nit:

imagina primer la imatge que vols aconseguir, el marc de la fotografia, els elements que hi han d’aparèixer, els que no, els efectes que vols aconseguir i un cop tinguis aquesta visió interioritzada, llavors seràs capaç de pensar en les parts tècniques a utilitzar, l’exposició, el temps, la ISO, etc… Tu fas la fotografia, no la tècnica, i quan la fas, primer has de saber què vols 😉

 

Us deixem amb algunes de les imatges que vàrem fer la Sílvia i jo mateixa, properament us mostrarem el resultat de la feina dels assistents!