Imatges de la nit: aprenentatges d’un taller de nocturna – II

Aquest cop aprendrem d’unes assistents a les rutes de Passejant amb femfotos – la Carmen, l’Eli i la Mònica – que es van animar a fer aquest taller de fotografia nocturna amb nosaltres així com d’en Jordi.

Aprenent de les esteles de llum, la Carmen, l’Eli i la Mònica

Una de les pràctiques que vàrem fer al Pont de la Vinyota era la captura de les “esteles” dels cotxes i del rastre de la llum. Sempre insistim en què el primer és buscar quin marc, quina orientació li vols donar a la fotografia i a partir d’aquí establir la configuració de la càmera. Amb aquesta pràctica es tractava d’anar ampliant o disminuint el temps d’exposició fins a trobar l’efecte desitjat en el rastre de llum que els cotxes de la C-17 deixaven.

Recordeu també que quan més tancat està el diafragma, les llums petites i estàtiques (com els fanals) es capturen en forma d’estrella en comptes de veure’s com una rodona de llum amb uns límits poc definits.

Eli (1)

Fotografia realitzada per l’Eli Pérez

Carmen (3)

Fotografia realitzada per la Carmen Muñoz

També podem afegir un toc de creativitat i experimentació amb aquest tipus de fotografia, tal i com va fer la Mònica, endevineu com?

Fotografia realitzada per la Mònica Ferrer.

Fotografia realitzada per la Mònica Ferrer.

 

Aprenent de la lluna, la Carmen, en Jordi i la Mònica.

La lluna va estar jugant a fet i amagar amb nosaltres, ara amagant-se darrere uns núvols i donant-nos un efecte digne d’una pel·lícula de terror, ara mostrant-se en tot el seu esplendor.

Amb aquest escenari podíem crear efectes més o menys artístics, creatius o intentar aconseguir una imatge més clara de la lluna.

Carmen (2)

Fotografia realitzada per la Carmen Muñoz

A partir d’aquí havíem de tenir en compte certs elements per tal que la lluna no ens quedés com una massa uniforme de color blanc i puguéssim detectar-ne el seu relleu, com ara utilitzar una mesura de la llum puntual; amb una distància focal quan més llarga millor i modificant la velocitat d’obturació segons calgués amb un mínim de 1/60 per evitar capturar el moviment de la lluna així com altres trepidacions.

Monica (3)

Fotografia realitzada per la Mònica Ferrer

Fotografia realitzada per Jordi Prat

Fotografia realitzada per en Jordi Prat

 

Comments are closed.