I a les nits… una mica de pràctica IV i últim (per ara)

Acabem per ara amb aquesta sèrie i explicacions de fotografies juganeres en el món nocturn; si esteu interessats en aprendre aquest nivell més bàsic, recordeu que les podrem explicar en directe i practicar durant el taller de fotografia nocturna de Mollet.

Les bambes

Aquesta idea es pot aplicar amb qualsevol altre tipus d’objecte, sobretot si té parts blanques que puguin reflectir millor la llum i destacar així de la resta.

El com fer-ho és senzill, aquest cop necessitarem una llanterna de llum molt petita i quan més focalitzada en un punt millor, la ideal seria aquestes que són tipus bolígraf; agafeu la llanterna i resseguiu el contorn de la imatge, els cordills o el que calgui segons el gust de cadascú!

Lightpainting

D90 amb Nikon 35mm:  

35 mm (52 mm), 76 segons en f. 14 – ISO 200 

 

Cercles de foc amb llana d’acer

Fa poc us vam recomanar un article d’en Mario Rubio al nostre facebook i aquest cap de setmana l’hem posat en pràctica. IMPORTANT: pot ser perillós, salten espurnes que et podrien cremar els cabells, la pell i la roba. Tingues molta precaució i estigues preparat – i evita fer-ho en la via pública 😉 La tècnica també és força senzilla: lliga una mica de llana d’acer, encén-la i fes-la giravoltar per sobre teu dibuixant uns cercles. L’efectes és espectacular. Consells a tenir en compte:

  • Seguretat primer de tot: posa’t un barret i tapat la pell, com si anessis a un correfoc.

 

  • Desfés un xic la llana d’acer, cremarà més ràpid (però també durant menys temps però segurament en faràs prou).

 

 

  • La pots lligar a un rodet de pintar, a la part del mànec, amb cinta aïllant. Jo en vaig amotllar un, de manera que agafant la part del rodet en sí, podies fer les giravoltes fàcilment. Assegura’t que està ben apagat abans de tocar-ho i si vols que no se’t cremi el mànec del rodet, tingues una mica d’aigua a prop o correràs el risc que se’t desfaci un xic.

 

 

  • Serà millor que algú et premi el disparador i te’l pari, encara que si ho fas sol tampoc tindràs mals resultats.

 

 

  • Juga amb altre tipus d’il·luminació i aconseguiràs imatges espectaculars.

 

 
Esferes de foc

D90 amb Tamron 11-16mm:  

15 mm (22 mm), 35 segons en f. 20 – ISO 200