I a les nits… una mica de pràctica III

Seguim amb la sèrie i explicacions de fotografies juganeres en el món nocturn, aprofitant les pràctiques que he estat fent pel taller de fotografia nocturna de Mollet.

Esferes de llum

El material bàsic segueix sent la llanterna, però en aquest cas seria bo o tenir una llanterna que fes també llums pels costats o bé buscar un tap d’espuma (d’afaitar o del cabell) i incorporar-la davant per tal que la llum es reflecteixi en un punt. També necessitaràs un cordill per tal de fer girs més o menys grans amb la llanterna.

A partir d’aquí és ben senzill: agafes l’extrem del cordill, deixes penjant la llanterna i comences a fer una rodona movent el canell.

Si no et moguessis tindries un cercle de llum dibuixat. Però si comences a canviar la teva posició i gires entorn d’un punt, fent que l’extrem inferior del cercle que vas dibuixant sempre estigui al mateix lloc, aconseguiràs una esfera que gira sobre el mateix eix.

Alguns consells addicionals:

  • Col·loca la mà amb la que giraràs la llanterna a l’alçada del ventre i amb l’altra agafat l’avantbraç, així guanyaràs estabilitat en el moviment.
  • Fes servir millor un disparador a distància (sigui amb cable i amb infraroig) i la posició bulb, d’aquesta manera no hauràs de tenir en compte l’estona que tens, ni anar més o menys ràpid.
  • Fes-ho en parella, que premi el disparador remot quan tu ja estigui començant a fer l’esfera i que el torni a prémer per acabar la fotografia abans que deixis de voltar.
  • Calcula bé l’espai que tens per tal que l’esfera no et quedi tallada.

Esferes de llum

D90 amb Nikon 35mm:  

35 mm (52 mm), 86 segons en f. 16 – ISO 400 

  Esferes de llum

D90 amb Nikon 35mm:  

35 mm (52 mm), 60 segons en f. 16 – ISO 400 

 

I per últim, aquí us deixem un vídeo per si voleu veure com es fa realment! Ànim i ens veiem practicant i fent fotos!