I a les nits… una mica de pràctica II

Seguim amb la sèrie i explicacions pràctiques de fotografies juganeres en el món nocturn, aprofitant que s’apropa el taller de fotografia nocturna de Mollet – bé, de fet ja és aquest dissabte – i l’última vegada no vaig poder ser-hi càmera en mà per lesions en el canell.

Escriure i dibuixar amb llum

Necessites una llanterna i imaginació al poder, concentra’t i visualitza la imatge que vols dibuixar i fes-ho tenint en compte de no tapar la llum amb el teu cos i que la llanterna apunti amb més o menys intensitat a la càmera.

Alguns consells:

  • Fes servir millor un disparador a distància (sigui amb cable i amb infraroig) i la posició bulb, d’aquesta manera no hauràs de tenir en compte l’estona que tens, ni anar més o menys ràpid.
  • Calcula bé l’espai que tens per escriure: fes primer un rectangle només de llum o marcat amb pedres el terra, per exemple.
  • No cal que escriguis com si fossis davant d’un mirall perquè les lletres es vegin bé. Posa’t d’esquenes a la càmera (sense tapar la llum amb el teu cos) i agafa la llanterna al revés, la part que no il·lumina seria la tinta del bolígraf.
  • Juga amb les llums de l’escena per crear diferents efectes o per la composició.
  • Apaga la llanterna o tapa-la si no vols que es repeteixin les traces.
  • Si vols canviar la llanterna o començar noves imatges: que algú tapi la càmera amb una cartulina gris (o similars) perquè així no vagi captant la llum l’estona mentre o acabes de preparar.

Lightpainting

D90 amb Tamron 11-16mm:  

11 mm (16 mm), 45 segons en f. 14 – ISO 200 

  Lightpainting

D90 amb Tamron 11-16mm:  

16 mm (24 mm), 58 segons en f. 14 – ISO 200 

 

Lightpainting

D90 amb Tamron 11-16mm:  

16 mm (24 mm), 40 segons en f. 14 – ISO 200 

  Lightpainting

D90 amb Nikon 35mm:  

35 mm (52 mm), 74 segons en f. 18 – ISO 200