Fotografia de concerts: parlem de composició

Podria dir que és molt fàcil caure en el rutinari i fer la típica fotografia de concerts, aquella que surt el cantant de mitja cintura cap a munt, amb el micròfon i potser entonant alguns acords a la vegada…

Així doncs, si deixem de banda les complicacions tècniques d’aquest tipus de fotografia, dificultats que superarem en els tallers de femfotos.cat sobre fotografia de concerts, podem intentar fer que les imatges dels nostres grups preferits siguin més originals, divertides i transmetin quelcom diferent que les faci especials.

Algunes idees:

  • Si us podeu moure, feu-ho. Busqueu diferent punts de vista, enfocs laterals, contra-picats i similars; ara, vigileu si us situeu just davant del cantant, que el micròfon no us tapi la cara.
  • Intenteu utilitzar diferents tipus de distàncies focals: un pla general amb un gran angular, una composició única amb un 35 o 50mm, detalls amb el tele…
  • Jugueu amb les llums i les siluetes, o els retrats emmascarats del fum de la nit.
  • Busqueu un retrat original, isolat de la resta de l’escenari i desprenent l’expressió i l’emoció que viu l’artista.
  • Penseu en el músic quasi tocant al públic, al límit l’escenari, captant tot el cos amb un angular i un enquadrament vertical o bascular per donar-li més força encara.
  • O els diferents integrants del grup, en diferents plans i jugant amb el desenfocament i les línies imaginàries.
  • Fotografies de dos artistes, en parelles, el cantant amb el guitarrista en un duet o bé dos artistes en diferents plans de visió.

I us deixem amb una selecció d’imatges de concerts del flickr realitzada per diferents fotògrafs:

 

Si voleu millorar en les vostres fotografies o provar de fer-ne als concerts, no us perdeu els nostres tallers de “La música que es veu: fotografies de concerts”. Més informació a “Què, quan i on?“.

mnt dream airport hotels
miranda lambert weight loss Fashionable PumpEase and PumpEase Petite Hands

Under the terms of the agreement
rob kardashian weight lossWhat Is Fashion Merchandising Management